Laatste mededelingen / nieuws     Historische werf open monument mei

Historische scheepswerf Wolthuis in Hoogezand-Sappemeer is door de landelijke stichting Open Monumentendag uitgeroepen tot monument van de maand. Het grote publiek krijgt zo de kans bijzondere plekken in Nederland te bezoeken. Scheepswerf Wolthuis is een van de oudste scheepswerven in de Groningse Veenkoloniën. Sinds de 17de eeuw worden er schepen gebouwd. Zaterdag 28 mei is de werf van 10.00 tot 16.30 uur gratis toegankelijk.
Om u een indruk te geven van de sfeer, kunt u     enige uitleg en foto's bekijken.     Indrukken van de dagen

Zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 waren de Open Monumentendag activiteiten voor dat jaar.
Om u een indruk te geven van de sfeer, kunt u     enige foto's bekijken.     Openingsavond

Vrijdag 11 september was de opening van de Open Monumentendag 2015 in de Historische scheepswerf.
Om u een indruk te geven van de sfeer, kunt u     enige foto's bekijken.Hoe zorgvuldig het Comité het programma ook voorbereidt; het is niet te voorkomen dat op het laatste moment programmawijzigingen nodig zijn.

     Alsnog gesloten

Helaas waren er twee monumenten die door onverwachte omstandigheden dit jaar niet open konden zijn.

Niet geopend waren:

  • *    Het voormalig woonhuis van Aletta Jacobs, Noorderstraat 19 in Sappemeer en

  • *    Het woonhuis / herenhuis, Hoofdstraat 159 - 161 in Hoogezand.     Prijzen gewonnen

Op zaterdag 5 september 2015 vond de jaarlijkse koetsentocht plaats in Slochteren. Voor het eerst deed hier ook de Stichting en Museum de Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen uit Hoogezand-Sappemeer mee met hun oude brandweerkoets uit 1921, met twee paarden van manege en stalhouderij Biessum uit Delfzijl.
De jury beoordeelde de paarden, koetsen, koetsier, passagiers met de bijbehorende kledij. De brandweerkoets heeft de brandweer 2 prijzen in de wacht gesleepd. De 1e prijs was de publieksprijs van dorpsbelangen Froombosch. De 2e prijs was de gelegenheidsprijs. Deze laatste prijs heeft de brandweer overgedragen aan de koetsier en zijn collega van manege en stalhouderij Biessum uit Delfzijl, als dank voor de goede samenwerking.

De prijswinnende brandweerkoets was te bezichtigen tijdens de Open Monumentendag.